Birourile permanente reunite ale Senatului și Camerei Deputaților i-au numit joi pe Ramona Săseanu și Liviu Popescu ca directori generali interimari ai Societății Române de Televiziune și Societății Române de Radiodifuziune (SRR) pentru 60 de zile.

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a precizat că numirea a fost făcută pentru a asigura conducerea acestor instituții în urma deciziei de neconstituționalitate a Curții Constituționale, relatează Agerpres.

Pe 17 iunie, CCR a admis sesizarea PSD și a decis că hotărârile Parlamentului privind numirea directorilor generali interimari ai SRTv și SRR sunt neconstituționale. 

Absent de la ședința birourilor permanente reunite, PSD analizează să atace în contencios administrativ deciziile luate de Birourile permanente reunite privind numirea directorilor generali interimari ai TVR și Radioului public, a declarat liderul senatorilor PSD, Lucian Romașcanu.

Această modalitate de numire survine lipsei de cvorum din ședința comună a Senatului și Camerei Deputaților de miercuri.

Ramona Săseanu și Liviu Popescu au fost numiți pe 11 mai, de Parlament, directori generali interimari ai SRTv, respectiv SRR, după ce plenul a respins rapoartele de activitate și conturile de execuție bugetară pe anii 2017, 2018, 2019, ceea ce a dus la demiterea Consiliilor de Administrație ale celor două societăți.