Plenul reunit al Parlamentului a respins marți rapoartele de activitate pe ultimii trei ani ale Avocatului Poporului, precum și raportul de activitate al Consiliului Național al Audiovizualului pe anul 2020.

Deputatul PSD Gabriel Zetea a anunțat că social-democrații vor sesiza Curtea Constituțională: "Doamna Renate Weber n-a fost niciodată PSD-istă, ci o PNL-istă de frunte, aleasă pe listele PNL pentru Parlamentul European în 2007, în 2009, în 2014 de trei ori. Atunci era foarte bună, pentru că critica PSD, azi nu, pentru că a intrat în conflict instituțional cu majoritatea PNL-istă".

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat că se va cere revocarea Renatei Weber de la conducerea instituției:

."Parlamentul României a respins astăzi raportul Consiliului Național al Audiovizualului. Consecința este încetarea mandatului președintelui CNA, ca urmare a respingerii raportului. Tot astăzi, Parlamentul, în cadrul ședinței Camerelor reunite, a decis să voteze raportul formulat de Comisiile juridice ale celor două Camere cu privire la raportul Avocatului Poporului pe anul 2018, pe anul 2019 și pe anul 2020. De asemenea, Parlamentul a adoptat, practic, raportul Comisiilor juridice cu majoritatea necesară, conform Regulamentului ședințelor comune. Ca urmare a acestui vot, noi vom solicita revocarea Avocatului Poporului".

Totodată, plenul Parlamentului a respins raportul de activitate al Consiliului Național al Audiovizualului pe anul 2020.

Ludovid Orban a precizat după vot, că, în mod automat, președintele CNA Monica Gubernat își încheie mandatul.