Prim-vicepreședinte PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, a declarat duminică, la Galați, că, în ciuda pandemiei de coronavirus, alegerile locale trebuie organizate, neexcluzând varianta votului timp de două zile.

"Părerea mea este că va trebui să organizăm alegeri, să avem foarte mare grijă, mai ales pentru populația în vârstă, la modalitatea în care se vor organiza aceste alegeri. Dacă este cazul să fie organizate în două zile să nu excludem acest lucru, dar așa cum cred sincer că copilașul meu mai mare trebuie să meargă la școală pentru că așa am fost toți și nu putem să riscăm să suspendăm pur și simplu un an din viața copiilor sau din viața noastră, cred că și alegerile trebuie să le luăm ca o chestiune firească, care ține de sentimentul democratic. Trebuie găsite formule inteligente prin care contactul fizic între cei din secția de vot și alegători să fie redus cât mai mult, să fie la minimum cu putință, dar nu avem cum să stăm complet distanțați, deci e clar că trebuie găsite formule și eu sunt dintre cei care vor milita și spun că membrii secțiilor de votare vor trebui să fie testați, fără nicio rușine, fără nicio chestiune care să semene a blocaj democratic sau antidemocratic. Cred că e o chestiune de normalitate", a declarat liderul liberal, citat de Agerpres.

De asemenea, pentru evitarea transmiterii comunitare a coronavirusului, acesta susține necesitatea testării COVID a tuturor membrilor secțiilor de votare din țară, înainte de începerea procesului de vot.

+++

La finalul lunii iulie, USR a depus la Senat un proiect legislativ pentru desfășurarea alegerilor locale pe parcursul a două zile, după ce partidul a mai încercat să obțină acest lucru și a introdus un amendament când legea privind stabilirea datei alegerilor a fost în Parlament, dar el a fost respins cu majoritate de voturi de către PSD, ALDE și UDMR.