Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a avut în acest weekend un discurs dur referitor la măsurile de economisire a energiei pe care Comisia Europeană le propune statelor membre pe perioada iernii și i-a îndemnat pe tinerii liberali să nu le respecte.

"(...) Nu neapărat toate scenele apocaliptice și toată retorica dezastrului este cea care caracterizează România. Vreau să vă rog să ascultați cu circumspecție inclusiv retorica de la Bruxelles cu privire la... adică să vă spălați zilnic, să faceți duș zilnic, nu o dată pe săptămână, să încercați să nu opriți apa când vă spălați pe dinți, să nu mâncați făină de gândaci și nici să nu stați la 19 grade. Să fiți raționali, echilibrați, să înțelegeți ce înseamnă momentul actual din punct de vedere al energiei, dar să nu cădeți în păcatul extremei", a spus, sâmbătă, Rareș Bogdan, la Școala de Vară a TNL.

El a mai spus că România a făcut "lucruri" în cei din ani de guvernare PNL și alături de alte patru state avem cea mai mică dependență energetică de Rusia, iar gazul din producție proprie este de peste 35%