Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan este de părere că pe 25 septembrie, când are loc Congresul partidului, Florin Cîțu va fi ales președintele PNL.

”Este un om lipsit de formalisme, un om care nu are teamă de asumare, o fire empirică, nedogmatică și care înțelege că partidul trebuie modernizat și care are o relație foarte bună atât cu lideri tradiționali, cu lideri din zona clasică a partidului, de tip Emil Boc, Gheorghe Flutur, Mircea Hava, Lungu sau alți lideri importanți ai PNL, dar are o relație foarte bună, reușește să fie un liant și între noua generație, Robert Sighiartău, Rareș Bogdan, Cristian Bușoi sau alți lideri foarte tineri ai PNL. De asemenea, este un liant între cele două curente importante, cel conservator și cel progresist, din cadrul politicii, la nivel european. Poate fi exact ce este Draghi pentru Italia astăzi, la o altă vârstă, cu o altă forță și cu altă energie. Poate fi ce a fost Aznar la un moment dat pentru Spania”, a declarat Rareș Bogdan la RFI.

În opinia sa, Florin Cîțu ”este cel mai potrivit să conducă PNL. Are nevoie de susținerea PNL tocmai în demersurile pe care trebuie să le facă de reformă, pentru că în următorii trei ani de zile vom vorbi de reformă, de economie, de investiții și cred că are nevoie și de forța pe care i-o dă președinția partidului”.

Rareș Bogdan crede că Florin Cîțu va câștiga alegerile interne din PNL: ”Este un om care nu va concentra puterea într-o singură mână, nu e un spirit autocratic, nu va încerca să conducă singur tot, va încerca să delege responsabilități și să împartă puterea cu Biroul Permanent al PNL, cu ceilalți lideri importanți din PNL (...). Eu cred că Florin Cîțu pe 25 septembrie seara va fi președintele PNL”.