Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan s-a arătat indignat de intervenția de la Spitalul Foișor și îl somează pe Raed Arafat, pe primarul Capitalei și pe ministrul Sănătății să se prezinte un raport detaliat legat de acțiunea de vineri seară.

„Înainte de a fi lider politic sunt om și mă gândesc că acolo, la Foișor, puteau fi bunicii mei, părinții sau copiii. Imaginile au depășit orice limită, eu m-am săturat și tocmai de asta nu voi participa doar la Biroul Executiv de luni, ci și la Coaliție, și voi cere ca Vlad Voiculescu, Raed Arafat și Nicușor Dan să se prezinte la comisie, pentru că ei nu au ajuns în pozițiile astea pur și simplu, ci pentru că toți am făcut campanie că să-i aducem la putere", a spus Rareș Bogdan, sâmbătă seară, la România TV.

El a mai spus că ceea ce s-a întâmplat vineri seară nu rămâne așa, iar el vrea răspunsuri.

"Trebuie să se prezinte în fața Coaliției și să dea răspunsuri. Nu am înțeles de ce nu au ajuns salvări, de ce nu erau în curtea spitalului salvări și au trebuit să fie scoși oamenii la 11 noaptea", a mai spus Bogdan.
  
Totodată, europarlamentarul PNL a susținut că „Raed Arafat nu e la putere pentru că e Arafat, ci pentru că noi îl ținem acolo” 

"Eu am văzut multe, dar aceste imagini nu mă părăsesc. Îi înțeleg pe toți cei care sunt acum în stradă, au tot dreptul să protesteze. Eu mi-am văzut în ultimul timp de Bruxelles, dar simt că lucrurile o iau razna. Sincer, eu m-am cam săturat de domnul Raed Arafat, nimeni nu e de neînlocuit. Nicușor Dan a venit să conducă Bucureștiul pentru că PNL și PLUS și-au retras candidații, așa că trebuie să ne explice care a fost comunicarea lui cu Spitalul Foișor. Raed Arafat nu stă la putere pentru că e Arafat, ci pentru că noi îl ținem la putere, deci trebuie să vină și să dea răspunsuri, iar cu mine nu se va juca", a mai completat vicepreședintele PNL.
  
Rareș Bogdan a mai adăugat că, așa cum a ieșit în stradă pentru el, așa va ieși și împotrivă sa.