Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a declarat marți seară, despre o schimbare din funcție a lui Marcel Boloș din funcția de ministrul al Finanțelor, că nu îl dau afară, dar îl roagă doar să fie liberal.

”Nu-l dăm afară pe domnul Boloș, îl rugăm doar să fie liberal”, a afirmat Rareș Bogdan, despre nemulțumirile din partid față de modul în care ministrul Finanțelor negociază măsurile fiscale pentru atingerea țintei de deficit.

”I-am spus lui Marcel Boloș să nu se comporte ca un contabil, să se comporte ca un liberal responsabil. El este un liberal, este român, știe interesul national al României, cunoaște relațiile noastre cu Comisia, ce se poate negocia sau nu și nu cred că metoda elicopterul în care îi afectăm pe toi și facem un talmeș-balmeș este una sănătoasă”, a spus Rareș Bogdan, la Prima News, citat de News.ro.

Despre informațiile pe surse privind măsurile fiscale de majorare a taxelor și impozitelor, Rareș Bogdan a arătat că a stat de vorbă cu mulți colegi, din teritoru, ai județelor, ai filialelor, și PNL nu va accepta să se distrugă capitalul românesc, proprietatea privată.

”Nu vom acepta așa ceva, cu toate riscurile din lume și cred că trebuie să ne punem la masă, după această săptămână toridă și să vedem care sunt măsurile cele mai puțin nocive”, a mai spus Rareș Bogdan.