Cosette Chichirău, care în luna septembrie a anunțat că și-a dat demisia din USR și va rămâne în Parlament ca deputată neafiliată, anunță acum înființarea unei noi formațiuni, botezată “Curaj pentru România”.

Printr-un mesaj postat pe Facebook, deputata anunță că partidul "Curaj pentru România” își deschide de luni porțile pentru înscrieri în toate județele României și în Bucuresti.

Cosette Chichirău explică și cum a luat naștere formațiunea

"De ce un alt partid? Pentru că te-ai săturat de candidați slabi, de impostură și promisiuni încălcate. Pentru că între incompetența guvernanților și haosul opoziției, ai nevoie de o opțiune politică sănătoasă. Pentru că vrei un partid asumat, organizat și responsabil. Pentru că vrei să-ți aduci aminte de ce iubești România.

Curaj pentru România înseamnă curajul să fim o națiune puternică. Să fim europeni nu înseamnă ca nu mai suntem români sau francezi sau germani. Înseamnă că participăm cu propria spiritualitate și cultură, cu valoarea muncii noastre la un efort comun de construire a unei civilizații bazate pe valori, principii și reguli.

Iubim România cu toată ființa. Oricât de dezamăgiți și obosiți am fi, suntem atrași inevitabil de viziunea unei țări puternice, care își atinge potențialul economic și geopolitic. După aderarea la NATO și UE, avem acum oportunitatea pentru un nou salt.

Acest salt este posibil dacă realizăm un nou echilibru între stat și privat, dacă investim în copii și tineri, dacă respectăm femeile și le punem în valoare, dacă investim pentru siguranța zilei de mâine și dacă renaștem patriotismul românesc. Aceste direcții sunt detaliate pe site-ul nostru. Așteptăm opiniile voastre.

Suntem din start diferiți de celelalte partide. Avem criterii serioase pentru selecția candidaților, impunem limite de mandate pentru primari și parlamentari, promovăm 50% femei pe locurile eligibile de pe listele noastre, avem o cultură internă bazată pe proiecte și soluții, și cultivăm încrederea și spiritul de echipă.

Sunt mândră să plec la drum cu oameni implicați, care au reprezentat deja cetățenii în comunitățile lor. Le mulțumesc fondatorilor partidului și abia aștept să văd ce putem construi împreună.

Care sunt pașii următori? Dezbatem cu voi ideile din programul nostru, completăm, îmbunătățim și rafinăm. În săptămânile următoare, începem să lansăm filialele județene și din București. Veți cunoaște echipa noastră și vă veți putea alătura. Când punem cap la cap talentele noastre, obținem o echipă imbatabilă. Hai și tu cu noi!

+++

Este o tradiție ca parlamentarii români care demisionează din formațiunile pe listele cărora au fost aleși să își facă partide noi, însă puține sunt cele care reușesc să și adune suficiente voturi pentru a avea după alegeri reprezentnați la nivel local sau central.