Comisia Europeană plănuiește să ceară țărilor extracomunitare să accepte repatrierea azilanților respinși, iar statele care refuză ar putea să fie vizate de limitări privind vizele de călătorie în Uniunea Europeană, relatează publicația Die Welt.

Potrivit unor măsuri care urmează să fie anunțate miercuri, țările care refuză să primească sau să reprimească migranți urmează să se confrunte cu limitarea numărului de vize acordate diplomaților și posesorilor de pașapoarte de serviciu, scrie publicația germană, potrivit Agerpres.

Dacă acest mijloc de presiune se dovedește insuficient, se va reduce și numărul de vize pentru cetățenii obișnuiți, prin reducerea numărului de ghișee de la consulate.

Legislația în curs de redactare cere statelor membre să informeze Uniunea Europeană dacă întâmpină dificultăți la repatrierea azilanților respinși, iar Comisia Europeană va decide ce măsuri trebuie luate, precizează Die Welt.

În UE au intrat din 2015 peste un milion de refugiați, reamintește Reuters. Unele țări de tranzit din afara Uniunii și țările de origine ale migranților, care se confruntă la rândul lor cu tensiuni economice și probleme de securitate din cauza migrației, nu au fost ușor de convins să coopereze cu UE pentru a controla fenomenul.