Florin Iordache, cel care conduce comisia specială unde au loc modificări controversate a legilor Justiției, a reacționat după ce a auzit că prevederile din aceste legi ajung la Comisia de la Veneția.

 

„Comisia de la Veneția ce să constate? Comisia de la Veneția nu poate fi peste deciziile Curții Constituționale. Comisia de la Veneția nu va constata decât că aceste modificări, pe care CCR s-a pronunțat de două ori, sunt constituționale. E un demers politicianist pe care cei de la PNL l-au exportat în afara României, în condițiile în care au văzut că nu au nicio șansă în România. Comisia poate fi peste Parlament și peste legislație? Repet, Comisia de la Veneția nu poate decât să constate că acele modificări sunt constituționale, legale, normale. Nu poate să constate altceva. Cum și CCR a decis în cele trei decizii că modificările care sunt sunt în concordanță cu deciziile Comisiei de la Veneția, nu poate veni Comisia să legifereze peste CCR”, a spus Florin Iordache pentru News.ro.

Reacția lui Iordache vine după ce Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a admis cererea PNL de a sesiza Comisia de la Veneția pentru a analiza legile Justiției.

 

Trebuie precizat că opinia Comisiei de la Veneția este consultativă, dar într-un stat de drept această opinie este luată în considerare de către legiuitor și Curtea Constituțională.