CSM a anunțat vineri că susține demersul Înaltei Curți de Casație și Justiție de sesizare a Curții Constituționale în legătură cu legea privind noul sistem de impozitare a pensiilor de serviciu.

Consiliul Superior al Magistraturii își exprimă dezacordul și îngrijorarea față de adoptarea de către Parlament a Legii care impozitează pensiile speciale și susține, ”în totalitate”, demersul legal al Înaltei Curți de Casație și Justiție de sesizare a Curții Constituționale în vederea exercitării controlului de constituționalitate, înainte de promulgare.

"Consiliul Superior al Magistraturii, ca unic garant constituțional al independenței justiției, nu va abdica de la susținerea necondiționată a tuturor principiilor care dau conținut acestei valori constituționale, sens în care va efectua toate demersurile care se impun pentru protejarea sa efectivă", se afirmă în comunicat.

Legea pentru modificarea și completarea Legii 227/2015 privind Codul fiscal, adoptată miercuri de Camera Deputaților, a fost contestată la CCR și de Avocatul Poporului.