Testările efectuate de lotul echipei de fotbal Dinamo la o clinică privată din București au indicat rezultate pozitive la noul coronavirus pentru 6 jucători, a declarat pentru Agerpres, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal.

"Avem o notificare din partea celor de la Dinamo, conform căreia 6 jucători au fost depistați pozitiv. Au făcut testul obligatoriu la fiecare 14 zile la clinica Regina Maria și la 6 dintre ei a ieșit pozitiv. Acum au fost retestați și urmează să primească răspunsul abia mâine", a declarat Justin Ștefan pentru Agerpres.

Lotul echipei Dinamo se găsește în acest moment în izolare la cantonamentul din Săftica, iar meciul restant cu formația Chindia Târgoviște, care urma să se dispute în această seară, de la ora 19:00, va fi reprogramat la o dată care va fi anunțată ulterior.

La 11 iunie, cu doar o zi înainte de reluarea campionatului Ligii I, a fost depistat pozitiv unul dintre maseurii echipei.

De la reluarea campionatului Ligii I, au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu COVID-19, la angajații cluburilor FC Dinamo și FC Botoșani, ceea ce a dus la suspendarea meciurilor celor două formații. De asemenea, în Liga a II-a au fost depistate cazuri pozitive la cluburile Concordia Chiajna, Petrolul Ploiești și FC Argeș.

În rândul arbitrilor, în lotul pentru primele două eșaloane, au fost depistate patru cazuri, persoanele în cauză fiind oprite de la delegări de Federația Română de Fotbal.