Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a aprobat o hotărâre prin care se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise aglomerate.

Astfel, masca devine obligatorie piețe, târguri, oboare (piețe agroalimentare, târguri de produse tradiționale, târguri de mașini, vânzare de produse în aer liber și alte asemenea), precum și în zonele de îmbarcare și așteptare (stații de autobuz, de autocar, peroane din gări și autogări, platforme industriale).

Măsura trebuie aplicată de toate persoanele de pe raza administrativ-teritorială a județului Bistrița-Năsăud care au împlinit vârsta de 5 ani, fiind exceptate persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitantă (temperatură ridicată, umiditate crescută).

De asemenea, comitetele locale pentru situații de urgență asigură implementarea prevederilor noii hotărâri și, împreună cu administratorii/proprietarii spațiilor publice deschise, au obligația de a afișa la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile respective.