Președintele Klaus Iohannis nu a vrut să comenteze prea multe despre incidentul în care un avion de luptă rusesc a doborât marți o dronă americană deasupra Mării Negre.

„Incidentul cu dronă care a avut loc ieri este un incident grav și regretabil. Comunicarea oficială despre aceste chestiuni se face de către partea americană”, a fost scurtul răspuns dat de Iohannis, aflat în vizită oficială la Sofia, întrebat care ar fi riscurile de securitate după incident.

Un avion de luptă rusesc Su-27 a doborât marți o dronă americană Reaper MQ-9 deasupra Mării Negre.

"Drona noastră MQ-9 efectua operațiuni de rutină în spațiul aerian internațional când a fost interceptată și lovită de o aeronavă rusă, ceea ce a dus la prăbușirea și pierderea MQ-9", a declarat generalul James Hecker, comandantul forțelor aeriene americane din Europa și Africa.

Miercuri, The New York Times scrie că, potrivit unui reprezentant militar de rang înalt drona doborâtă a decolat marți dimineață de la o bază militară din România, scrie presa internațională. Tot sursa citată de NYT spune că drona era în misiune supraveghere în zona Crimeea, la o altitudine de aproape 8 kilometri când a fost interceptată de avioanele rusești. (Detalii)