Preşedintele Klaus Iohannis nu o va revoca pe Laura-Codruţa Kovesi de la şefia DNA şi nimeni nu va ataca această decizie la CCR, a declarat la RFI europarlamentara Renate Weber (ALDE).

”Dacă mă întrebaţi pe mine ce va face preşedintele Iohannis, o să vă spun că, în opinia mea, nu o va revoca pe doamna Kovesi, o va lăsa să-şi ducă mandatul până la capăt şi că nimeni după această decizie de a nu revoca nu va ataca la CCR această decizie (...). Justificarea pe care o ofer nu este una de natură juridică, ci una de natură politică. Preşedintele însuşi a şi declarat deja că revocarea doamnei Kovesi nu este oportună politic”, a precizat Weber la RFI.

”Eu cred că multora din România până la urmă le convine să aibă cu cine să se bată şi când te baţi cu Laura Codruţa Kovesi, te poţi victimiza într-un mare fel, ca să zic aşa (...). Eu cred că de fapt prezenţa doamnei Kovesi în fruntea DNA este o situaţie care convine multora (...). Pe de altă parte, trebuie neapărat, dar neapărat ca DNA să-şi facă curăţenie în propria casă şi CSM-ul aici ar trebui să joace un rol categoric activ, nu ca până acum, pentru că totuşi este inadmisibil să se întâmple abuzuri”, a mai spus eurodeputata ALDE.