Liderul deputaților PNL, Florin Roman, anunță că luni se vor demara procedurile de revocare din funcția de Avocat al Poporului a Renatei Webere.

Decizia vine după ce Renate Weber a atacat la CCR proiectul de lege prin care pensiile speciale ar urma să fie impozitate cu până la 85%. 

"Luni vom demara procedurile de revocare din funcție a doamnei Renate Weber, care s-a transformat in apărătorul pensiilor nesimțite! Avocatul Poporului și-a depășit atribuțiile constituționale inițiind un demers împotriva...poporului roman, care dorește tăierea pensiilor speciale și respectarea principiului contributivității", a scris Florin Roman pe pagina lui de Facebook.

Acesta susține că a invoca neconstituționalitatea legii pe motiv de discriminare înseamnă "cinism, in condițiile in care 5 milioane de romani primesc pensie după contribuție".

El o mai acuză pe Renate Weber că este "apărătorul pensiilor speciale nesimtite, cum este cazul fostului comandant al penitenciarului Colibași, care încasează o pensie specială de 75.000 lei".