Premierul Florin Cîțu i-a informat pe liderii PNL și USR PLUS cu câteva minute înainte de a anunțat oficial că îl revocă din funcția de ministru al Justiției pe Stelian Ion.

Liderii USR PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, au primit cu zece minute înainte de ora 21:30 un SMS prin care au fost informați că Stelian Ion va fi revocat pe motiv că șantajează Executivul, au afirmat surse din USR PLUS pentru EurActiv România.

Aceleași surse mai spun că USR PLUS nu va înainta nicio propunere de ministru în locul lui Stelian Ion până când Florin Cîțu nu pleacă din fruntea Guvernului.

La ora transmiterii acestei știri, liderii USR PLUS s-au reunit într-o ședință informală. De altfel, au existat deja discuții informale între USR PLUS și PSD pentru susținerea unei moțiuni.

Anterior, liderul PNL, Ludovic Orban, a spus că a fost informat printr-un SMS că ministrul Stelian Ion va fi demis, la ora 21:28, cu două minute înainte ca premierul să anunțe oficial acest lucru. Asta în ciuda faptului că premierul a precizat că a primit acordul Coaliției pentru revocarea ministrului USR PLUS.

În același timp, susținătorii lui Florin Cîțu au votat miercuri susținerea necondiționată a acestuia pentru funcția de premier. Votul a fost dat în ședința Biroului Politic Național despre care Ludovic Orban spunea că a fost convocată din nou fără ca el să fie informat.