Numărătorile paralele ale partidelor Numărătorile paralele ale partidelor politice îi arată câștigători pe cei care au condus și până acum orașele și județele, în timp ce în alte zone sunt surprize.

Numărătorile paralele ale partidelor politice îi arată câștigători pe primarul Mihai Chirica și pe președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, în urma alegerilor locale desfășurare pe 9 iunie în municipiul Iași și în județ, potrivit Agerpres.

Astfel, după numărătoarea a 90% din voturi, Mihai Chirica a primit 32,6% din sufragii, urmat fiind de senatorul USR Marius Bodea, candidatul ADU, cu 25,7% voturi, deputata Cosette Chichirău, cu 14,5% din voturi, liderul PSD Municipiul Iași, Bogdan Balanișcu - 13,7% și europarlamentarul Tudor Ciuhodaru (AUR) - 9%.

Primarul din Târgoviște, Daniel Cristian Stan, candidat din partea PSD pentru un nou mandat, anunță că a fost reales în funcție. 

Primarul în funcție din Cluj-Napoca, Emil Boc, câștigă cel de-al șaselea mandat, potrivit numărătorii paralele realizate de liberali.

Lia Olguța Vasilescu și-a anunțat victoria la Primăria Craiova, cu peste 65%.

Dominic Fritz anunță că a câștigat un nou mandat la Primăria Timișoara.

Liberalul George Scripcaru câștigă Primăria Brașovului în fața actualului primar USR-ist, Allen Coliban.

Actualul președinte interimar al Camerei Deputaților, PSD-istul Alfred Simonis, a obținut cel mai mare număr de voturi pentru funcția de președinte al CJ Timiș, conform numărătorii paralele făcută de partide. Pe locul al doilea s-a clasat actualul președinte al CJ Timiș, Alin Nica, din partea Alianței Dreapta Unită.

Candidatul PSD pentru funcția de primar al municipiului Roman, Lucian Micu, a anunțat că a pierdut în fața contracandidatului său, deputatul PNL Laurențiu Dan Leoreanu, potrivit numărătorii paralele efectuate de social-democrați.

Primarul liberal al Constanței, Vergil Chițac, a câștigat un nou mandat de primar al municipiului, iar PNL câștigă președinția Consiliului Județean Constanța prin Florin Mitroi, fostul primar de la Valu lui Traian, potrivit News.ro.

Primarul orașului Întorsura Buzăului, Raul Urdă, a anunțat că a câștigat cel de-al doilea mandat în urma alegerilor locale desfășurate duminică, obținând, potrivit numărătorii paralele, 2.367 de voturi.

Raul Urdă, care a candidat din partea Alianței pentru Întorsura USR-PNL, a câștigat detașat cursa electorală, pe locul al doilea, la mare distanță, situându-se candidatul AUR, Gheorghe Boricean, urmat de Marcel-Adrian Murea (PSD), independentul Claudiu-Severian Morar și de profesorul Băncilă Leca (Partidul Mișcarea România Suverană), care a fost primar al orașului Întorsura Buzăului între anii 2008 - 2020, ales de două ori pe listele PSD, iar a treia oară pe lista ALDE.

Președintele filialei PSD Neamț, Daniel Vasilică Harpa, a anunțat că a câștigat funcția de președinte al Consiliului Județean, potrivit numărătorii paralele efectuate de social-democrați.

Elena Lasconi, candidată din partea Alianței Dreapta Unită, a fost realeasă în funcția de primar al municipiului Câmpulung, conform rezultatelor provizorii publicate pe site-ul Autorității Electorale Permanente. De asemenea, Alianța Dreapta Unită ar urma să dețină majoritatea în Consiliul Local Câmpulung.

PNL Sector 1 susține că, după numărarea a 98,7% din totalul secțiilor de vot, George Tuță ar fi noul primar al Sectorului 1. Potrivit sursei citate, "au mai rămas două secții unde reprezentanții USR tergiversează numărătoarea voturilor, la 10 ore de la închiderea secțiilor de vot".

PSD a câștigat alegerile la nivelul județului Vaslui, obținând victorii în majoritatea comunelor, la Consiliul Județean și în patru dintre cele cinci municipii și orașe, potrivit numărătorii paralele efectuate de partidele politice. Actualul vicepreședinte al Consiliului Județean, social-democratul Ciprian-Ionuț Trifan, câștigă primul mandat de președinte, reușind să-l învingă pe liderul PNL Vaslui, Nelu Tătaru.

Primarul în funcție al municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, spune că va câștiga detașat al cincilea mandat alegerile, conform primelor rezultate de duminică seară.

Primarul liberal al municipiului Piatra-Neamț, Andrei Carabelea, și-a recunoscut înfrângerea "la câteva sute de voturi" în fața contracandidatului PSD, Adrian Niță. Edilul a anunțat că mandatul său merge până la finalul lunii octombrie, timp în care va continua proiectele și va finaliza investițiile în curs.

Actualul primar al municipiului Arad, Călin Bibarț (PNL), ar fi câștigat un nou mandat, potrivit numărătorii paralele a voturilor care este în curs de desfășurare la sediul liberalilor și ar cuprinde, până la ora 6,00, voturile din 97 de secții din cele 115 din municipiul Arad.

Primarul din Târgu Mureș, Soos Zoltan, care a candidat independent susținut de UDMR, a câștigat al doilea mandat, potrivit numărătorii paralele, cu peste 40% din sufragii, după centralizarea rezultatelor din 77 de secții de votare din cele 85. Potrivit numărătorii paralele, Soos Zoltan a fost votat de 22.299 de persoane, în cele 77 de secții de votare, în timp ce principalul său contracandidat, Dorin Florea, a obținut 15.879 de voturi (29%).

Deputatul independent Mihai Polițeanu anunță, luni, că a fost ales primar al municipiului Ploiești în urma scrutinului electoral de duminică. Conform datelor postate pe site-ul său, Mihai Polițeanu este licențiat în Filosofie al Universității București și absolvent, cu bursă în străinătate, al Masteratului de Studii ale Naționalismului din cadrul Universității Central Europene. El a urmat complet cursurile Masteratului Studii Comunitare al Facultății de Drept, Universitatea București, fără dizertație, "dorința fiind de a participa la cursuri pentru a mă instrui în legislație și instituții ale Uniunii Europene", arată sursa citată.

Președintele PNL Olt, Gigel Știrbu, a declarat că rezultatul alegerilor locale în municipiul Slatina, unde potrivit numărătorii paralele efectuate de partide a câștigat liberalul Mario De Mezzo, obligă "foarte mult" și arată că cetățenii își doresc o altfel de administrație''.

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a câștigat, duminică, cel de-al treilea mandat, potrivit numărătorii paralele parțiale a UDMR.

Primarul în exercițiu al municipiului Botoșani, social-democratul Cosmin Andrei, a revendicat victoria în alegerile locale de duminică pentru funcția de primar.

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma (PSD), a câștigat detașat al treilea mandat, el având peste 60% din voturi, iar social-democrații obțin și majoritatea în Consiliul Local Municipal, conform numărătorii paralele parțiale a PSD.

Alegerile UE: Capitalele, mai afectate decât Parlamentul European: deplasare puternică spre dreapta

Mai mult pe EurActiv »