UPDATERidicarea imunității lui Nicolae Bănicioiu, pe ordinea de zi a Biroului permanent al Camerei

Biroul permanent al Camerei Deputaților va discuta miercuri, de la ora 11:30, cererea DNA de ridicare a imunității deputatului Pro România Nicolae Bănicioiu, au declarat surse politice pentru EurActiv România.
UPDATE
Biroul de presă al Camerei Deputaților a transmis că Biroul Permanent a trimis cererea la Comisia juridică, iar raportul are termen vineri, 23 octombrie. Tot vineri va avea loc o nouă ședintă a BP și a Comitetului liderilor pentru a stabili data ședinței de plen aferente votului privind ridicarea imunității.
+++
Solicitarea va fi trimisă la Comisia juridică pentru a o aviza favorabil sau negativ.
DNA a anunțat marți că a cerut Parlamentului ridicarea imunității lui Nicolae Bănicioiu acuzat de trafic de influență și luare de mită în formă continuată, în perioada în care era ministru.
Investigația procurorilor DNA vizează suspiciuni de săvârșire a unor fapte de corupție în contextul comercializării de bunuri de uz medical către spitalele publice situate pe raza Municipiului București și a județului Ilfov și aflate în subordinea Ministerului sănătății.
Între 21 decembrie 2012 – 5 martie 2014, actualul deputat Pro România (fost PSD) - la acea vreme ministru al tineretului
- ar fi acceptat promisiunea a doi oameni de afaceri și ar fi primit direct, de la unul dintre aceștia, suma totală de 1.292.122 lei, lăsând să se creadă că are influență asupra ministrului sănătății și a funcționarilor publici din cadrul acestei instituții și că îi va determina să îndeplinească sau să nu îndeplinească acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, acte reprezentate de:
- numirea în funcția de manager/menținerea în funcția de manager a unor persoane la conducerea spitalelor publice aflate în subordinea Ministerului sănătății, spitale cu care firmele controlate de cei doi oameni de afaceri aveau contracte încheiate sau desfășurau proceduri de achiziții publice,
- alocarea de sume de bani spitalelor publice aflate în subordinea Ministerului sănătății, cu care firmele celor doi oameni de afaceri aveau contracte în derulare.
Ulterior, aceeași persoană ar fi primit de la aceiași oameni de afaceri, prin intermediul unui complice, suspect în cauză, suma totală de 2.612.389 lei în legătură cu exercitarea atribuțiilor de ministru, funcție deținută în perioada 05.03.2014-17.11.2015.
Comentarii