Publicația Rise Project a urmărit primul milion decontat de AUR din bani publici și a descoperit un aparat de cumetrii.

Tranzacțiile analizate de Rise Project s-au derulat în campania electorală pentru alegerile parlamentare.

AUR a lucrat toamna trecută cu 56 de contractori și le-a plătit 1,5 milioane de lei. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), care administrează subvențiile de la buget pentru partidele parlamentare, a rambursat această sumă după alegeri în contul cheltuielilor electorale raportate de AUR.

Dar banii au rămas în familie.

Cele mai relevante tranzacții însumează 1,1 milioane de lei (adică peste două treimi din suma oficială) și desenează harta loialităților în partid, o clientelă în formare șl un sistem ingenios de canalizare a fondurilor către nucleul dur.

Cine sunt beneficiarii:

- Un deputat condamnat pentru fraudă cu fonduri europene a încasat peste jumătate de milion fiindcă a tipărit o broșură semnată de lider, pe banii susținătorilor.

- O basarabeancă de 27 de ani, radicalizată în platforma unionistă a lui George Simion, gestionează un laborator de propagandă finanțat de stat.

- Gruparea conservatoare din fieful lui Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, ia bani cu două mâini: și de la AUR, și de la liberali.

- Sociologul de partid al mogulului Sebastian Ghiță, refugiat în Serbia, facturează servicii în bula patriotică după ce a lucrat cu PSD ani de zile.

Detalii, pe Riseproject.ro.