Un consilier al lui Florin Iordache, fost ministru al Justiției care a promovat infama OUG13, încearcă să-i aranjeze lui Dragnea întâlniri la cel mai înalt nivel în SUA. Costul operațiunii de cosmetizare a imaginii liderului PSD: 100.000 de dolari.

UPDATE: Liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus că vineri dimineață, după apariția unor documente potrivit cărora PSD ar fi achitat 100.000 de dolari unei firme de lobby din SUA pentru a facilita întâlniri ale lui cu vicepreședintele american Mike Pence și cu președintele Camerei Reprezentanților, Paul Ryan, a verificat la partid și nu există niciun contract cu o astfel de firmă, iar "PSD nu a plătit niciun leu". "Totuși, 100.000 e o sumă mică pentru mine, nu?", le-a răspuns Dragnea jurnaliștilor, notează News.ro.

Întrebat dacă are programată o nouă vizită în SUA, Dragnea a răspuns: "Nu intenționez, dar dacă primesc invitație și, dacă voi fi lăsat să plec, o fac cu plăcere".

De asemenea, întrebat dacă Florin Iordache i-ar putea face o supriză să îi ofere o vizită în SUA, liderul PSD a spus că putea să îi facă surpriza de ziua lui, în 28 octombrie. "Acum, să aștept Crăciunul eventual", a adăugat Dragnea.

***

Potrivit unei investigații a Rise Project, ultima plată către firma americană de lobby politic Madison and Company LLC a fost făcută în urmă cu trei săptămâni. Acum zece ani, aceeași firmă a lucrat pentru premierul Adrian Năstase.

24 aprilie 2017 nu a fost o zi bună pentru Liviu Dragnea. Curtea Supremă a reconfirmat atunci verdictul de doi ani de închisoare cu suspendare pentru Liviu Dragnea în dosarul "Referendumul”. Președintele PSD ceruse anterior anularea condamnării din dosarul în care a fost găsit vinovat de fraudarea referendumului organizat în 2012 pentru demiterea președintelui României.

În aceeași zi însă, Gheorghe Dimitrescu, consilier la biroul parlamentar al lui Florin Iordache, a trimis de pe iphone-ul său un email împănat cu puncte de suspensie, majuscule și termeni elogioși și menit să contribuie la refacerea imaginii ciobite a șefului PSD. Mesajul a fost transmis către Alan Madison, președintele firmei de PR politic din Washington Madison and Company LLC.

"Salut, Al…sper că ești bine!! Deci, sunt în Slovacia cu vicepreședintele Camerei Deputaților (n.a.-Florin Iordache), la ceva conferințe… Al, AVEM NEVOIE de sprijinul tău să aranjăm CÂT MAI CURÂND o întâlnire oficială pentru președintele nostru al partidului PSD, domnul Liviu Dragnea care este și președintele Camerei Deputaților (n.a.-Dimitriu spune în email că Dragnea este "Speaker of the House”, forțînd o analogie cu sistemul politic din SUA)…am vorbit despre această uriașă personalitate în timpul ultimelor alegeri din 2016..! Ținta noastă trebuie să fie una de cel mai înalt nivel din Washington, DC…însemnând: Președintele Donald Trump, Vicele Mike Pence și desigur Paul Ryan…
Al, avem profundă nevoie de asta, fă tot posibilul pentru noi (MINE)…” (n.a.-RISE  a încercat o traducere cât mai fidelă a mesajului scris într-o engleză stâlcită).

Continuarea pe Rise Project.