Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a declarat luni la Digi24, că Ludovic Orban trebuie să-și dea demisia de la șefia partidului, pentru modul în care formațiunea politică a fost condusă “discreționar”.

„Din punctul meu de vedere, da (Ludovic Orban trebuie să plece – n.red). PNL a pierdut alegerile generale. Din păcate, n-am reușit să avem o discuție privind acestea alegeri și n-am făcut o analiză în BPN cu privire la ceea ce s-a întâmplat, pentru că, până la urmă, tot timpul poporul are dreptate, iar la alegerile generale PNL s-a clasat pe locul doi, după PSD. Au fost mai multe greșeli în timpul guvernării Orban, cu privire la gestionarea pandemiei și nu numai, dar cel mai mult mă deranjează faptul că am fost puși de multe ori alături de PSD prin comportamentul pe care l-au avut unii colegi de-ai mei în guvernare și prin felul în care au fost promovați anumiți oameni în funcții publice", a spus Sighiartău.

Citește și: Rareș Bogdan, despre Orban: ”Și-a închipuit că e omul fără de care România nu merge înainte”

Acesta a mai afirmat că "oamenii nu au fost filtrați de o comisie de specialitate, cum zice statutul, nu au fost votați în BPN", iar în ultimul an, "partidul a fost condus discreționar de președintele partidului".