României a donat 500.000 de vaccinuri Pakistanului, iar dozele urmează să ajungă în perioada următoare la Islamabad.

Anunțul a fost făcut luni de Guvern, în urma primirii de către prim-ministrul Nicolae Ciucă a ministrului Afacerilor Externe al Pakistanului, Makhdoom Shah Mahmood Hussain Qureshi.

Ministrul pakistanez se află în vizită la București la invitația omologului său, Bogdan Aurescu, și este prima vizită a unui ministru de Externe pakistanez în România, după o pauză de peste două decenii.

Cu această ocazie, premierul Nicolae Ciucă i-a mulțumit ministrului pentru rolul personal jucat, alături de statul pakistanez, în repatrierea cetățenilor români, odată cu preluarea puterii în forță de către regimul taliban la Kabul. Au fost aduși în România 49 de cetățeni români, alți 7 cetățeni europeni și 156 afgani vulnerabili. Prim-ministrul României a subliniat bunele relații bilaterale și perspectivele de extindere și consolidare a acestor relații în viitor, salutând vizita șefului diplomației pakistaneze.

La rândul său, oaspetele a remarcat relațiile foarte bune dintre cele două state și oportunitățile de dezvoltare a acestora în domeniul economic, al industriei de Apărare, în domeniul investițiilor și comerțului, al învățământului și al forței de muncă.

Pakistanul poate fi, în viziunea ministrului Qureshi, o importantă placă turnantă pentru exporturile României în regiunea Asiei de Sud.

De asemenea, ministrul de Externe pakistanez a mulțumit României pentru donația de 500.000 de vaccinuri oferită de țara noastră și care urmează să ajungă la Islamabad.