Guvernul României a aprobat proiectul de lege prin care România aderă la convenția Organizației Internaționale a Muncii (OIM) 190/2019 privind eliminarea violenței și a hărțuirii la muncă.

Potrivit documentului, angajații vor fi mai bine protejați împotriva violenței și hărțuirii la muncă. Practic vor fi considerate acte de hărțuire și violență abuzul fizic, abuzul verbal, hărțuirea și mobbing-ul, hărțuirea sexuală, amenințările și urmărirea/supravegherea, a transmis, joi, Ministerul Muncii.

De asemenea, se extinde spațiul în care hărțiurea este considerată că are legătură cu locul de muncă. Este vorba despre delegații, team building-uri, deplasarea către serviciu, orice spațiu public sau privat care are legătură cu locul de muncă sau comunicarea on-line.

Nu doar angajații vor fi protejați de aceste prevederi, ci și persoanele aflate în perioada de formare: stagiarii, ucenicii, cei cărora le-a încetat raportul de muncă, voluntarii, candidații pentru un loc de muncă, persoanele care exercită autoritatea, îndatoririle sau responsabilitățile unui angajator.