Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Adriana Pistol, a precizat că nu se vor construi 25 de spitale prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), ci că acele unități medicale sunt finanțate pentru diverse îmbunătățiri, construcții.

Adriana Pistol a fost întrebată, luni, într-o conferință de presă, despre faptul că Ministerul Sănătății a anunțat săptămâna trecută că vor fi construite 25 de spitale prin PNRR și cât durează până când va fi prezentată lista acestor unități medicale. 

"În mod sigur va dura, nu pot să vă dau un termen cât va dura, pentru că este o procedură destul de laborioasă. Problema este că nu vor construi 25 de spitale. În PNRR aceste 25 de spitale sunt finanțate pentru diverse îmbunătățiri de construcții, reamenajări, fie în totalitate, fie parțial în anumite secții, deci nu se vor construi 25 de spitale”, a explicat secretarul de stat, citat de News.ro.

Întrebată câte dintre aceste spitale sunt noi, Adriana Pistol a răspuns: "Nici unul. 25 de spitale sunt selectate dintr-o listă de 49 pe baza acelor criterii care au fost elaborate pentru a primi bani să-și îmbunătățească stadiul în care ei lucrează acum. Spitale noi nu sunt decât acele spitale regionale. Nu au legătură acelea cu acestea 25”.

Ministerul Sănătății a anunțat vineri că a publicat în consultare publică Metodologia de prioritizare a investițiilor în infrastructura publică de sănătate aferente componentei „Sănătate” din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„În urma aplicării unor criterii de prioritizare, vor fi selectate minim 25 de obiective de investiții ce presupun construcția și dotarea de spitale / unități spitalicești noi la nivel național, din lista de 49 de obiective înscrise”, a anunțat Ministerul Sănătății.