O carte semnată în 2009 de actualul premier Mihai Tudose este suspectată de plagiat pentru peste 60% din pagini, potrivit dezvăluirilor României Libere. Cartea a apărut la Editura Academiei Naționale de Informații din subordinea SRI.

La momentul publicării volumului, Tudose era doctorand al acestei instituții de învățământ superior.

Ceilalți autori ai cărții sunt Gheorghe Toma și Ștefan Teodoru, șefi în Academia SRI, dar și Severin Florian Lungu, fost șef SRI Brăila. Cu soacra acestuia, Tudose a avut o firmă. Cei patru au copiat până și dintr-una din cele mai cunoscute cărți ale secolului trecut, "Șocul viitorului" de Alvin Toffler, dezvăluie România Liberă. 

Aceasta este a doua suspiciune de plagiat pentru Tudose, după cea din lucrarea de doctorat. În acel caz, politicianul PSD a recunoscut tacit încălcarea regulilor academice, depunând, anul trecut, o cerere de renunțare la titlul de doctor, mai notează publicația citată. (Detalii, aici)

Dragnea: Și Ponta a fost acuzat de plagiat și a fost un premier foarte bun

Întrebat pe 26 iunie în legătură cu suspiciunile de plagiat asupra tezei de doctorat a lui Tudose, președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că și Victor Ponta a fost acuzat de plagiat și a fost un premier "foarte bun".

"Nu sunt specialist în doctorate, dar îmi aduc aminte că și Victor Ponta a fost acuzat de plagiat și a fost un premier foarte bun", a precizat Dragnea, întrebat dacă plagiatul este o problemă de moralitate sau una de integritate, așa cum a enunțat președintele Klaus Iohannis, scrie Agerpres.