România se alătură comunității internaționale în acordarea de ajutoare umanitare pentru populația civilă din Fâșia Gaza, a anunțat, miercuri, purătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

"Vor fi trimise corturi, paturi, pături, saci de dormit și alte produse necesare populației civile grav afectate de război, în cuantum total de aproximativ 6 milioane de lei", a spus Constantin.

Tot el a anunțat că Guvernul a aprobat miercuri și alocarea de ajutoare umanitare pentru familiile din localitățile Mărăcineni, județul Buzău, și Craiova, județul Dolj, ale căror locuințe au fost distruse de incendii în cursul anului trecut.

Ajutoarele vor fi acordate cu titlu gratuit, din rezervele de stat și constau în materiale de construcție precum ciment, oțel, beton sau cărămidă. Produsele vor fi transportate de către Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale și distribuite cu ajutorul autorităților locale, iar valoarea totală a acestor ajutoare este de aproximativ 97.000 de lei fără TVA.