România trimite luni în Grecia un alt modul specializat de stins incendii de pădure, răspunzând astfel solicitării de sprijin adresată de autoritățile elene.

Decizia a fost luată în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), convocat luni, în sistem hibrid, de premierul Marcel Ciolacu. Astfel, în cursul zilei, 56 de pompieri, cu mijloace de intervenție, au plecat, pe cale terestră, spre Alexandroupolis - Feres.

Durata misiunii este de până la 10 zile.

Hotărârea a fost aprobată de CNSU având în vedere solicitarea autorităților din Republica Elenă, transmisă în data de 20 august prin Mecanismul European de Protecție Civilă, pentru acordarea de asistență internațională în contextul incendiilor de pădure din această țară, precum și cu informarea prealabilă a președintelui Klaus Iohannis.

Intenția de sprijin din partea României a fost transmisă pe 20 august către Centrul de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, de către Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact.