România continuă acordarea de asistență umanitară populației civile din Fâșia Gaza, astfel că, în cursul dimineții de luni, a fost trimis un nou transport cu produse alimentare și articole de cazarmament.

Este vorba despre corturi, saci de dormit, paturi etc. – în valoarea totală de 8,2 milioane de lei, puse la dispoziție de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, a transmis Guvernul printr-un comunicat de presă.

Mai exact, România trimite 30.000 de conserve din legume, 10.000 de litri de ulei din floarea-soarelui, 20.000 de kilograme de zahăr, 20.000 - făină și 10.000 - orez. Mii de saci de dormit, paturi, saltele, pături, cearșafuri, perne, fețe de pernă și 500 de corturi de câte patru persoane.

Decizia de acordare a acestor produse a fost luată în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, condus de prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Transportul se realizează cu resurse naționale până în HUB-ul constituit de Comisia Uniunii Europene în Republica Cipru. Ulterior, prin Mecanismul European de Protecție Civilă, transportul ajutorului umanitar pe relația Republica Cipru – Fâșia Gaza se face cu ajutorul agențiilor specializate ONU.

+++

Pe 14 martie, statul român a întreprins măsuri de monitorizare continue pentru a oferi sprijin populației civile afectate din Fâșia Gaza și a oferit asistență internațională, cu titlu gratuit, Regatului Hașemit al Iordaniei, ce constă în echipamente și materiale medicale, necesare activității sanitare a spitalului de campanie iordanian din Fâșia Gaza.