Șeful PSD cere multă „cumpănire” în discuțiile privind Roșia Montană, spunînd că nu știe ca Guvernul să fi inițiat vreun demers, deși chiar premierul Mihai Tudose a susținut recent că intenționează să retragă dosarul de la UNESCO.

„Părerea mea, la subiectul Roșia Montană trebuie foarte multă grijă. Nu știu dacă cineva a inițiat vreun demers. Nu am auzit de la Guvern să înceapă ceva, nici de la alte instituții. Eu zic să fim mai cumpăniți cu subiectul”, a afirmat Dragnea, aflat sâmbătă la Mamaia la ședința conducerii ALDE.

Anterior, ministrul afacerilor externe Teodor Meleșcanu declarase, tot la Mamaia, că dosarul privind conferirea statului de sit protejat zonei Roșia Montană a fost depus „ilegal” la UNESCO, pentru că nu ar fi fost aprobat nicide premierul Dacian Cioloș, nici de guvern.

Comentând afirmația lui Meleșcanu, Dragnea a spus: „Dacă procedurile nu au fost corecte e normal că ele nu pot să aibă efecte”, transmite Agerpres.

 

„Dar, dincolo de asta, subiectul în sine, Roșia Montană, este un subiect delicat care trebuie adoptat cu foarte multă cumpănire”, a adăugat Dragnea.

Vineri, mai multe sute de protestatari au manifestat împotriva intenției Guvernului de a retrage candidatura Roșiei Montane la statutul de sit protejat UNESCO, anunțate de premierul Tudose într-un interviu acordat marți postului de televiziune România TV.

„În ianuarie, înainte să plece (Guvernul Cioloș - n.r.), în ultimele zile, toată zona respectivă a declarat-o arie protejată natural și a trimis hârtiile pe la UNESCO. Adică în traducere «nu mai sapi o gropiță acolo nici să sapi după râme, că e arie protejată» (...) Vom încerca să retragem, să scriem că nu ne mai menținem punctul de vedere (...) Acolo sunt zăcămintele noastre”, a spus Tudose. El a precizat că nu știe care este argumentul pentru care Roșia Montană a fost declarată arie protejată.