Rovana Plumb i-a transmis marți mulțumiri premierului Viorica Dăncilă pentru susținerea acordată în numirea sa în funcția de comisar european, susținând că a fost scoasă din cursă de standarde duble și jocuri politice.

”Mulțumesc premierului Viorica Dăncilă și Guvernului României pentru sprijinul acordat pe tot parcursul procesului de numire a comisarului european. Au știut cu toții că mi-aș fi reprezentat țara cu profesionalism și demnitate pe tot parcursul mandatului. Mulțumiri speciale tuturor specialiștilor din DG Move pentru suportul de care au dat dovadă în toată această perioadă. Am fost scoasă din cursa de standarde duble și de jocuri politice făcute, din nefericire, și cu ajutorul unor colegi români. Ceea ce mi s-a întâmplat a fost o nedreptate, dar am, ca de fiecare dată, puterea de a merge mai departe”, a transmis într-un comunicat de presă Rovana Plumb.

Ea a precizat că rămâne în Parlamentul European: ”Am votul a milioane de români care au susținut PSD la europarlamentare și cărora le mulțumesc încă o dată. Rămân europarlamentar al României și voi continuă să apăr drepturile și interesele țării mele în orice situație”. 

Comisia JURI i-a respins candidatura din cauza conflictului de interese descoperit în declarațiile sale de avere și de interese. Președinta desemnată a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut Bucureștiului o altă propunere. Premierul Viorica Dăncilă a anunțat luni seara că va veni cu un alt candidat.

Acesta ar putea fi stabilit marți în cadrul CEx al PSD.