Rovana Plumb a anunțat luni dimineață, înainte de o nouă audiere a sa în Comisia JURI a Parlamnetului European, că și-a achitat creditul de 800.000 de lei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, Rovana Plumb susține că a oferit persoanei care a împrumutat-o cu 800.000 de lei două apartamente în România.

"Având în vedere acest lucru, și pentru a debloca această situație, am făcut pași pe care sunt convinsă că JURI le va considera o soluție adecvată. Astfel, am oferit creditorului rambursării (persoană fizică) două apartamente pe care le dețin în România, care sunt deja în declarația financiară și aceasta a acceptat ca o plată integrală imediată a datoriei mele. În consecință, datoria care a generat îngrijorările dumneavoastră nu mai există. Cât de curând posibil, până pe 23 octombrie 2019 când Parlamentul European va vota noua Comisie, soluțiile menționare mai sus vor fi puse în aplicare”, se arată în scrisoarea transmisă de Rovana plumb către Comisia JURI, potrivit Mediafax.

+++

Plumb a fost invitată joi la o „audiere excepțională” în Comisia Juridică a Parlamentului European pentru a lămuri informațiile din declarația de avere, unde apare că a luat împrumut 800.000 de lei de la o persoană fizică, o sumă identică fiind împrumutată de Plumb Partidului Social Democrat. Unii membri ai comisiei juridice din PE au spus că există diferențe între declarația de avere depusă în România și cea trimisă Parlamentului European, fiind invocată și posibilitatea unui conflict de interese.

Comisia JURI se declara îngrijorată în ceea ce o privește pe Rovana Plumb că problemele privind returnarea împrumutului de către aceasta rămân, astfel încât „pot crea un posibil conflict de interese și raportat la alte portofolii”, scrie președintele Comisiei JURI, Lucy Nethsingha, în scrisoarea adresată președintelui Parlamentului European.