Ministrul interimar al Transporturilor Rovana Plumb a declarat sâmbătă că președintele Klaus Iohannis nu poate să urzurpeze drepturile și calitatea pe care o are premierul Viorica Dăncilă, prin refuzul numirii miniștrilor.

„Primul gentleman-ladi agreement a fost cel propus de doamna premier Viorica Dăncilă, care a întins o mână, în sensul de a fi o coeziune politică în ceea ce privește responsabilitatea României de a prezida Consiliul UE. Nu știu ce face președintele, dar în niciun caz nu poate să uzurpeze drepturile și calitatea pe care o are premierul Viorica Dăncilă de a ști pe cine să propună pentru a coordona cele două portofolii. Cred că lucrurile acestea trebuie să se încheie cât mai curând pentru că avem nevoie de normalitate, pentru că avem nevoie de coeziune și atunci când vorbim de coeziune, normal trebuie să existe și o coeziune politică”, a afirmat Rovana Plumb, la Antena 3, conform Mediafax.

Aceasta a adăugat că acțiunea președintelui Iohannis trebuie privită în cheia proceselor electorale și că atât ea, cât și ministrul interimar al Dezvoltării, Eugen Teodorovici, sunt pregătiți să gestioneze portofoliile și politicile în cadrul Președinției române a Consiliului UE.

„Tot ce se întâmplă la noi acasă trebuie privit în cheia proceselor electorale care se desfășoară. Există o speranță că lucrurile vor intra în normalitate în ceea ce înseamnă cele două portofolii. Vreau să transmit mesajul că la nivelul Ppreședinției nu trebuie să existe niciun fel de îngrijorare în ceea ce privește gestionarea acestor portofolii. Atât eu, cât și colegul meu Eugen Teodorovici, care este pe Ministerul Devoltării Regionale, suntem pregătiți pentru a gestiona politici, Transporturi, respectiv Dezvoltare, dar asta nu înseamnă că oportunitatea numirii celor doi miniștri poate fi interpretată de către domnul președinte Iohannis pentru că practic responsabilitatea aparține practic prim-ministrul Viorica Dăncilă. Doamna prim-ministru Viorica Dăncilă coordonează tot procesul acesta al Președinției României a Consiliului UE, ceea ce conduce la ideea că trebuie să se pună stop și să se intre într-o normalitate, mesaje care de altfel au fost transmise”, a conchis Rovana Plumb.