Este „o acțiune normală”, care nu reprezintă „nicio problemă” din punctul de vedere al României, a spus ministrul român al apărării.

Experții ruși vor inspecta marți o instalație militară din România, în concordanță cu prevederile Documentului de la Viena privind măsurile de creștere a încrederii și securității în spațiul OSCE, a anunțat Serghei Rizhkov, șeful Centrului pentru reducerea amenințărilor nucleare al Rusiei, transmite Mediafax.

„Inspecția va avea loc pe data de 28 martie 2017 și va dura o zi”, a indicat oficialul rus, potrivit agenției de știri Tass.

„O inspecție de acest fel are drept scop să verifice informațiile privind forțele de apărare și planurile referitoare la desfășurarea principalelor categorii de armament și tehnologii”, a adăugat Rizhkov, care nu a precizat mai exact locul unde se va desfășura inspecția.

Documentul de la Viena, adoptat în anul 2011, are rolul de a spori încrederea și securitatea în spațiul OSCE prin schimbul de informații militare între statele membre, incluzând inspecții și trimiterea de observatori militari.

Ministrul Apărării Gabriel Leș a declarat marți că inspecția pe care experții din Rusia o fac la o instalație militară din România este „o acțiune normală”, care nu reprezintă „nicio problemă” din punctul de vedere al României.

„E o acțiune normală, în această perioadă. O să vedem care vor fi concluziile pe care le vor trage. Din punctul nostru de vedere, nu reprezintă nicio problemă”, a spus Gabriel Leș.