Guvernul a reaprobat, în ședința de joi, la propunerea Ministerului Dezvoltării, indicatorii tehnico-economici pentru construirea Spitalului Orășenesc Sinaia.

Ministerul spune că actul normativ a fost necesar întrucât proiectul tehnic a trebuit adaptat la situația din teren, în vederea respectării normativelor tehnice, medicale, precum și a condițiilor pe care trebuie să le îndeplinească un spital în vederea obținerii autorizației sanitare de funcționare.

De asemenea, orașul Sinaia a solicitat suplimentarea dotărilor medicale și crearea unor spații necesare relaxării și odihnei cadrelor medicale.

Îndeplinirea acestor cerințe a condus atât la reconfigurarea funcțiunilor, recompartimentarea și reamplasarea secțiilor medicale astfel încât să se asigure un flux medical optim, cât și la mărirea suprafețelor spitalului, a regimului de înălțime și a numărului de paturi de spitalizare, de la 138 la 143.

Valoarea totală aprobată a investiției este de 272.498.000 de lei.

Reamintim că vinerea trecută, Guvernul a aprobat, printr-o Hotărâre, indicatorii tehnico-economici ai Institutului Regional de Oncologie Timișoara. De asemenea, în cazul a două spitale regionale, indicatorii tehnico-economici au fost reaprobați.