Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marți, la Timișoara, că s-a ajuns luni la un consens în Coaliție pentru creșterea salariului minim la 3.700 de lei. Decizia vine după ce PSD a anunțat măsura, însă PNL s-a plâns că nu știa de ea.

„Am avut discuții la nivelul Coaliției ieri (luni - n.r.). Am discutat tot ceea ce ține de acest subiect care a ținut prima linie pentru o lipsă de comunicare internă la nivelul Coaliției. S-au lămurit toate aceste aspecte și în acest moment vă pot spune că am discutat cu mediul de afaceri, cu sindicatele, cu partenerii de Coaliție. Decizia este luată pentru mărirea salariului minim, cu această nevoie de sprijinire a mediului de afaceri. (...) Pentru patronate, pentru mediul de afaceri era o chestiune de timp până când urma să intre în vigoare o astfel de o măsură, iar în aceste condiții, la discuțiile care au avut loc la Guvern în interiorul Consiliului Tripartit, s-a stabilit ca această mărire să fie de 400 de lei, cu mențiunea că nu doar 200 de lei, ci 300 de lei să rămână neimpozabili, astfel încât patronatul să poată să se adapteze la această nouă schimbare a creșterii salariului minim”, a spus Ciolacu.

Șeful PNL a mai precizat că, din discuțiile cu toți acești actori, acum "există un angajament la nivelul Coaliției și la nivelul Guvernului, ca după această decizie de mărire a salariului minim, de acum înainte, să se stabilează și să se agreeze mecanismul în funcție cu cele agreate și la nivelul Uniunii Europene".

+++

Reamintim că anunțul triumfalist al șefului PSD, Marcel Ciolacu, privind majorarea salariului minim a luat prin surprindere PNL, care spune că nu știa nimic despre o astfel de decizie.

Voci din PNL spuneau săptămâna trecută că nu știau nimic despre măsură, astfel că luni, de la ora 15:00, subiectul a fost pe masa Coaliției. Tot liberalii reclamă și faptul că sunt foarte mari cheltuielile bugetare, iar premierul ar trebui să ia măsuri.