Surse guvernamentale au precizat pentru EurActiv.ro că prim-ministrul este „iritat” din cauza scandalului Antena 3 și că bănuiește o capcană întinsă de Gelu Diaconu.

Premierul Dacian Cioloș este „iritat” din cauza scandalului iscat de notificarea posturilor grupului Intact în ideea evacuării sediilor lor în termen de cinci zile, afirmă pentru EurActiv.ro surse guvernamentale. Cioloș, spun aceleași surse, a aflat din presă despre acest subiect, el nefiind consultat de Gelu Diaconu, fostul șef al ANAF, în legătură cu notificarea posturilor de televiziune.

Formal, ANAF nu are o obligație de a se consulta nici cu premierul, nici cu Ministerul de Finanțe înainte de a emite o notificare. Însă, spun sursele guvernamentale consultate de EurActiv.ro, Cioloș bănuiește că Gelu Diaconu „i-a întins o capcană prin semnarea acestei notificări după tergiversarea punerii în aplicare a unei hotărâri judecătorești timp de un an și jumătate”.

Dacian Cioloș va merge miercuri în fața Parlamentului, după ce Senatul l-a convocat de urgență pentru a da explicații în cazul notificării ANAF. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spusese în plenul acestei camere că gestul ANAF reprezintă „un grav atentat la adresa libertății de exprimare”.