Traian Băsescu a fost, miercuri, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, acolo unde a aflat că nu mai este cercetat pentru șantaj ci procurorii i-au schimbat încadrarea juridică și îl cercetează acum pentru amenințare.

Traian Băsescu a ajuns la sediul Parchetului General în jurul orei 11 și nu a stat în biroul procurorilor decât cel mult jumătate de oră. „Mi s-a schimbat încadrarea juridică din şantaj în ameninţare, faptă care se pedepseşte cu amendă sau închisoare până la un an. Vom vedea. Nu am dat declarații, astăzi doar am primit ordonanța", a declarat Traian Băsescu la ieșirea din sediul parchetului.

Parchetul instanţei supreme a început în aprilie 2014 urmărirea penală pentru şantaj, în urma plângerii formulate de Gabriela Firea împotriva lui Traian Băsescu. Plângerea a fost depusă de senatorul Gabriela Firea după ce fostul preşedinte, referindu-se la senatorul PSD, a spus: "Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele", a spus Băsescu.

"Nu e un atac la o femeie, e un atac la o şantajistă care pretinde să fie respectatată ca senator al României, după ce a făcut bine şcoala turnătorului Felix", a mai spus fostul șef al statului.