Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat miercuri că social-democrații vor ataca la Curtea Constituțională demiterea șefilor de la Televiziunea publică și Radioul public, urmând să scrie și Comisiei Europene despre acest lucru.

"S-au făcut niște numiri interimare la Radio și la Televiziune, pe o forțare a Regulamentului ședințelor comune (ale Parlamentului - n.r.). Vreau să vă spun în premieră că sunt patru state europene într-o anchetă a Comisiei pentru schimbările abuzive la televiziunile publice. Categoric, PSD, în afară că vom contesta la CCR aceste numiri interimare (...), vom scrie și la Comisia Europeană despre acest abuz. Nu vor fi patru state investigate, vor fi cinci", a declarat Marcel Ciolacu într-un interviu pentru DCNews.

Ciolacu a mai precizat că nu s-a auzit nicăieri ca respingerea unui raport de activitate, demiterea conducerii și validarea unui director interimar să se facă într-o oră, doar dacă acțiunile nu au fost "anticipate și aranjate".

+++

Parlamentul a decis marți numirea Ramonei Săseanu în funcția de director general interimar al Societății Române de Televiziune, în timp ce Liviu Popescu a fost numit director general interimar al Societății Române de Radiodifuziune.