Premierul Ludovic Orban a declarat luni că noul an școlar va începe în condițiile în care epidemia COVID-19 va permite acest lucru.

"Școala va începe în condițiile pe care ni le va permite evoluția epidemiei. Există un grup de lucru interministerial, coordonat de vicepremierul Raluca Turcan, care face analize extrem de serioase, evaluare a infrastructurii, evaluare a cadrelor didactice, distribuția posibilă a elevilor în clase, studiază sisteme, inclusiv sistemul mixt. Suntem într-o analiză foarte serioasă, pentru că nu pot să creezi o previziune astăzi care previziune să fie modificată în funcție de evoluția epidemiei. Noi pregătim deschiderea școlii pentru orice scenariu posibil", a declarat Ludovic Orban.

Întrebat cu cât timp înainte de începerea anului școlar va fi anunțată variantă de reluare a cursurilor, premierul Ludovic Orban a replicat: "Atunci când vom avea toate datele necesare pentru a furniza informație corectă, o informație care să permită elevilor, profesorilor, cadrelor didactice, părinților să se pregătească pentru deschiderea anului școlar".

De asemenea, întrebat dacă în noul an școlar toți elevii vor avea tablete, Orban a precizat că au fost alocate din fondul de rezervă sumele necesare pentru achiziționarea a 250.000 de astfel de dispozitive.

"Licitația este în curs. Așteptăm să se finalizeze această licitație pentru a putea distribui tabletele", a conchis Orban.