Klaus Iohannis a transmis joi că în cadrul conferinței de presă susținute miercuri a apărut o eroare cu privire la formula de calcul care stă la baza stabilirii celor trei scenarii privind reluarea școlii.

Informația corectă, potrivit Administrației Prezidențiale, este următoarea: criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roșu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori din localitatea în care se află școala, și nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, așa cum a fost inițial comunicat de către Klaus Iohannis.

Metoda de calcul este stabilită de specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică și reprezentanții Ministerului Sănătății și nu a fost comunicată corect Administrației Prezidențiale de către Ministerul Sănătății, se mai arată în comunicat.

De asemenea, Klaus Iohannis își cere public scuze pentru eventualele confuzii rezultate ca urmare a comunicării formulei de calcul eronate.

Klaus Iohannis: Majoritatea elevilor vor merge din 14 septembrie fizic la școală

Mai mult pe EurActiv »