Guvernul, reunit joi într-o ședință care are loc la Timișoara, adoptă o Hotărâre privind deschiderea punctului internațional de trecere a frontierei de stat Beba Veche (România) - Kübekháza (Ungaria).

Potrivit proiectului, punctul de trecere a frontierei se deschide pentru traficul internațional de persoane, precum și pentru traficul internațional de mărfuri, până la limita de greutate totală de 3,5 tone.

Controlul traficului de persoane care ies de pe teritoriul Ungariei și intră pe teritoriul României, respectiv al celor care ies de pe teritoriul României și intră pe teritoriul Ungariei – inclusiv controlul persoanelor participante la traficul internațional de mărfuri – are loc pe teritoriul României, într-un loc comun. În acest scop, pe teritoriul României se înființează un loc de serviciu ungar pentru controlul traficului de frontieră.

Programul de lucru al punctului de trecere a frontierei va zilnic, de la ora 08:00 la ora 20:00 (ora României) și de la ora 07.00 la ora 19.00 (ora Ungariei). 

Punctul de trecere a frontierei se dă în folosință după realizarea infrastructurii, asigurarea personalului și a utilităților necesare în vederea desfășurării în bune condiții a controlului de frontieră, în conformitate cu normele și standardele în vigoare.

 În cazul creării condițiilor tehnice și de infrastructură necesare, părțile române și cele ungare pot conveni despre prelungirea programului de lucru, precum și folosirea punctului de trecere a frontierei pentru traficul internațional de mărfuri, până la limita de greutate totală de 7,5 tone.