Fostul deputat Sebastian Ghiță, care a fugit în Serbia în 2017 după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupție, va fi primul candidat pe lista Partidului România Unită pentru alegerile europarlamentare.

Sebastian Ghiță este urmat pe listă de Bogdan Diaconu, președintele partidului de extremă dreapta.

Ghiță afirmă că va candida „pentru că o voce românească trebuie să se audă răspicat”, scrie HotNews.ro.

„Sebastian Ghiță, românul care a lovit la temelia noii Securități, care a devoalat Sistemul și unitatea „de elită” a DNA, care a militat pentru o Românie a românilor și care a devenit ȚINTĂ și e HĂITUIT pentru că a avut curajul de a spune adevărul, deschide lista candidaților PRU la alegerile europarlamentare”, anunță duminică PRU pe pagina de Facebook.

Potrivit anunțului PRU, Ghiță vrea să candideze ”pentru că o voce românească trebuie să se audă răspicat” și să abordeze în această campanie poziția României față de imigranți și ”De ce nu dăm cetățenie românilor din Republica Moldova?”

Conform postării, candidații PRU la alegerile europarlamentare sunt Sebastian Ghiță, Bogdan Diaconu, Andrei Piticaș, Ionuț Stuparu, Ioan Constantinescu, Sorin Deac, Narcis Someșfelean, Ștefan Lungu, Laura Vicol, Radu Cristescu, Dumitru Bădrăgan, Rudi Bugă și Florian Milea Diaconu.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins sâmbătă contestația formulată de reprezentanții Alianței PRM + PRU la decizia BEC privind înscrierea în alegerile europarlamentare. Liderul PRU Bogdan Diaconu a spus că formațiunea va avea candidați proprii.