Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Ionel Scrioșteanu a anunțat marți, după întâlnirea care a vizat Canalul Bâstroe, că partea ucraineană s-a angajat să oprească orice fel de dragaj până la clarificarea situației.

"Vestea bună este că Ucraina și-a asumat că va înceta orice formă de dragaj pe Chilia și pe Bâstroe și am stabilit împreună cu delegația Comisiei Europene că activitatea principală de la acest moment se va canaliza către consolidarea canalului Sulina, investițiile în canalul Sulina în așa fel încât să creștem capacitatea de tranzit pentru preluarea tuturor navelor care sunt pe clusterul Dunării maritime. (…) Ucraina și-a asumat că va înceta orice formă de dragaj, fie el operațional, de întreținere sau altă formă”, a declarat Ionel Scrioșteanu, citat de News.ro.

El a precizat că rămâne valabil calendarul de măsurători stabilit de cele două părți.

"Calendarul de măsurători rămâne valabil, rămâne să primim acel accept din partea Ministerului Apărării din Ucraina pentru că este o zonă dificilă din punct de vedere al riscurilor, în măsura în care vom primi acel acord, acel aviz și condițiile în care se va desfășura măsurătoarea, începând din 15 martie vom intra la măsurători. (...) Cel mai important este că până se vor finaliza măsurătorilor se nu vor mai face alte tipuri de activități de dragaj. După ce vom avea aceste măsurători, vom vedea care sunt măsurile și dacă sunt necesare măsuri de luat în acea zonă”, a explicat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor.