Premierul Florin Cîțu a anunțat la Digi24 că miercuri seara îi va demite pe toți secretarii de stat ai USR PLUS. La scurt timp, decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.

El a explicat că "nu poți să fii alături de PSD și de AUR și să crezi că ești și într-un minister unde poți să influențezi negativ activitatea oamenilor”, motiv pentru care urmează ca miercuri seară să demită secretarii de stat din partea USR PLUS.

Ulterior anunțului, deciziile de revocare au fost publicate în Monitorul Oficial.

USR PLUS are 26 de secretari de stat, potrivit repartizării nnegociată atunci când s-a format coaliția de guvernare.

Miniștrii USR PLUS au demisionat marți din Guvern, dar secretarii de stat și prefecții au rămas în funcții.

„Secretarii de stat și prefecții nu sunt votați de Parlament. Este dreptul și atributul premierului să decidă cum își structurează Cabinetul”, spunea, marți, Dan Barna.

Copreședintele USR PLUS Dacian Cioloș le-a transmis ”colegilor din administrație”, imediat după apariția deciziei în Monitorul Oficial, câteva gânduri de încurajare și mulțumire.

”Am trăit și eu, în 2016, împreună cu toată echipa din guvernul pe care l-am condus, frustrarea și sentimentele care vă apasă acum pe voi. Nu e simplu, știu ce ați făcut în aceste luni, cu ce dedicare și speranțe v-ați început mandatele și de ce greutăți v-ați lovit. Știu și că nu v-a fost simplu să renunțați la alte angajamente pentru a intra într-o administrație care se opune reformelor și stilului nostru de lucru. Nu ați făcut nimic greșit! Dimpotrivă, sunteți victime ale unui prim-ministru care abuzează de o funcție pe care o ocupă și cu voturile noastre și cu care de ceva vreme nu se mai poate lucra în interesul cetățenilor”, a scris Cioloș pe Facebook.

Dacian Cioloș crede că, nu peste mult timp, Florin Cîțu va fi ”cel care va lua o pauză de guvernare”.