Liberalul Andrei Baciu, în prezent secretar de stat în Ministerul Sănătății, a fost propus pentru funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Rafila a fost întrebat într-o conferință de presă susținută vineri la Spitalul Universitar de Urgență București dacă a trimis către premier propunerea în persoana lui Andrei Baciu pentru a prelua șefia CNAS.

”Am trimis o propunere, am făcut o propunere în acest sens. Oricum, nominalizarea președintelui CNAS o face prim-ministrul”, a răspuns ministrul.

Baciu fost vicepreședintele Comitetul Național de Coordonare vaccinării împotriva COVID-19 (CNCAV), apoi preluat interimar șefia acestuia.

CNCAV a fost desființat la finalul lunii iunie 2022, după un an și jumătate, iar atribuțiile acestuia au fost preluate de către Ministerul Sănătății.

Baciu, născut în Toplița, județul Harghita, a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. El a fost propus în 2015 de premierul Dacian Cioloș la Ministerului Sănătății și retras înaintea votului de învestire, iar în 2016 s-a înscris în PNL.

Cioloș l-a retras atunci pe Baciu pentru că în mediul online au circulat fotografii cu acesta în lenjerie intimă din perioada când era fotomodel.