Ministerul de Interne, Marcel Vela, a postat pe Facebook un mesaj intitulat ”Secretul din spatele gecii de piele”, în care vorbește despre geaca cu care a apărut în conferințele la presă de la minister, în timpul epidemiei de COVID-19.

„Era un început de Martie iar lumea întreagă avea să trăiască ceva neprevăzut. Cu toții aveam să intrăm într-un carusel, fără bilet de îmbarcare și fără să cunoaștem durata cursei. Schimbări în lanț, o viață cu totul nouă, greutăți, unitate, camaraderie, 24h/24h permanent la datorie, soluții, prezență, viziune, credință și multă speranță. Știri, îngrijorări, articole, titluri, postări, live-uri, microfoane și ... un ministru cu o GEACĂ”, își deschide Marcel Vela postarea, enumerând ulterior mai multe titluri care fac referire la geaca cu care a apărut deseori în conferințe de presă târzii, la Ministerul de Interne.

Vela notează că „nu este orice geacă, este acea GEACĂ", care „a încins tastaturile și a pus cu adevărat punctul pe I, a reactivat flacăra interioară și a trezit în toți ochiul critic".

Ministrul încearcă să sugereze că mulți utilizatori s-au concentrat mult mai puțin asupra mesajelor transmise în declarațiile făcute seara târziu pe tema măsurilor luate pentru limitarea epidemiei, preferând să comenteze ținuta ministrului. Vela își însoțește mesajul cu mai multe fotografii care îl înfățișează îmbrăcat într-o geacă de piele, alături de militari români din Afganistan.

„Hulită de unii și iubită de alții, ea a adus părerologii laolaltă, a născut idei și ca o veritabilă 'personalitate', a născut controverse. Ce face acum? Având o greutate atât de mare... Așteaptă ziua de luni!"