Ședința de Guvern amânată vineri pentru ziua de astăzi a fost amânată din nou pentru miercuri.

UPDATE

După reuniunea liderilor coaliției, Ionuț Mișa, ministrul Finanțelor, a declarat că în momentul de față există toate avizele, iar OUG privind modificările fiscale va fi pe agenda ședinței de miercuri a Guvernului.

Ministrul a susținut că nu știe de declarația de dimineață a premierului privind posibilitatea ca măsurile fiscale să nu fie adoptate miercuri, dar că a avut o discuție cu Mihai Tudose, care, la rândul lui, a purtat "o discuție la partid". 

Mișa a confirmat faptul că la reuniune a fost prezent și Darius Vâlcov.

***

În schimb, unul dintre liderii partidului a criticat măsurile. 

"Pentru toate primăriile de municipiu, acest pachet de modificări fiscale nu va aduce lucruri bune pentru că vor fi bani mai puțini la buget pentru investiții, avem foarte multe proiecte în derulare pe care vrem să le finalizăm. Avem proiecte noi, care sunt acum în faza realizării studiilor de fezabilitate. Ar fi o lovitură foarte mare pentru toate comunitățile și premierul ne-a dat un răspuns pozitiv, fie va fi îmbunătățit acest proiect, fie, dacă rămane în stadiul actual, este nevoie de stabilirea unui sistem de compensări", a declarat Gabriela Firea, primarul municipiului București, la ședința Asociației Municipiilor din România.

***

"Să vă explic ceva: eu cred că atunci când este vorba despre adoptarea în Guvern a unui pachet de măsuri atât importante, rapiditatea nu este factorul-cheie. Cred că, din contră, necesitatea de a analiza așezat toate aspectele și toate consecințele pe care le comportă o astfel de decizie este un act normal până la urmă, de minimă înțelepciune", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, întrebat de această amânare.

***

Premierul Mihai Tudose, prezent la ședința Asociației Muncipiilor, a declarat că pachetul de modificări la Codul Fiscal ar putea să nu mai fie discutat în ședința de Guvern de miercuri.

Întrebat dacă transferul contribuțiilor de la angajator la angajat va fi dezbătut în ședința de miercuri a Executivului, prim-ministrul a spus: "Există posibilitatea să nu fie miercuri".

***

Surse guvernamentale au declarat pentru Mediafax că nu s-au primit toate avizele necesare.Din același motiv a fost amânată și vineri ședința de guvern.

Președintele PSD Liviu Dragnea și premierul Mihai Tudose ar fi trebuit să se întâlnească luni, de la ora 15:00, cu parlamentarii social-democrați, în contextul anunțatelor măsuri fiscale, dar această întrevedere a fost anulată.

Înainte de această întâlnire, de la ora 13:00 va avea loc o reuniune de urgență a liderilor coaliției de guvernare PSD-ALDE la Vila Lac.

Este posibil ca Guvernul să paseze la Parlament modificările la Codul fiscal, așa cum au făcut și în cazul legilor justiției.