Şedinţa de Guvern amânată vineri pentru ziua de astăzi a fost amânată din nou pentru miercuri.

UPDATE

După reuniunea liderilor coaliţiei, Ionuţ Mişa, ministrul Finanţelor, a declarat că în momentul de faţă există toate avizele, iar OUG privind modificările fiscale va fi pe agenda şedinţei de miercuri a Guvernului.

Ministrul a susţinut că nu ştie de declaraţia de dimineaţă a premierului privind posibilitatea ca măsurile fiscale să nu fie adoptate miercuri, dar că a avut o discuţie cu Mihai Tudose, care, la rândul lui, a purtat "o discuţie la partid". 

Mişa a confirmat faptul că la reuniune a fost prezent şi Darius Vâlcov.

***

În schimb, unul dintre liderii partidului a criticat măsurile. 

"Pentru toate primăriile de municipiu, acest pachet de modificări fiscale nu va aduce lucruri bune pentru că vor fi bani mai puţini la buget pentru investiţii, avem foarte multe proiecte în derulare pe care vrem să le finalizăm. Avem proiecte noi, care sunt acum în faza realizării studiilor de fezabilitate. Ar fi o lovitură foarte mare pentru toate comunităţile şi premierul ne-a dat un răspuns pozitiv, fie va fi îmbunătăţit acest proiect, fie, dacă rămane în stadiul actual, este nevoie de stabilirea unui sistem de compensări", a declarat Gabriela Firea, primarul municipiului București, la şedinţa Asociaţiei Municipiilor din România.

***

"Să vă explic ceva: eu cred că atunci când este vorba despre adoptarea în Guvern a unui pachet de măsuri atât importante, rapiditatea nu este factorul-cheie. Cred că, din contră, necesitatea de a analiza aşezat toate aspectele şi toate consecinţele pe care le comportă o astfel de decizie este un act normal până la urmă, de minimă înţelepciune", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, întrebat de această amânare.

***

Premierul Mihai Tudose, prezent la şedinţa Asociaţiei Muncipiilor, a declarat că pachetul de modificări la Codul Fiscal ar putea să nu mai fie discutat în şedinţa de Guvern de miercuri.

Întrebat dacă transferul contribuţiilor de la angajator la angajat va fi dezbătut în şedinţa de miercuri a Executivului, prim-ministrul a spus: "Există posibilitatea să nu fie miercuri".

***

Surse guvernamentale au declarat pentru Mediafax că nu s-au primit toate avizele necesare.Din acelaşi motiv a fost amânată şi vineri şedinţa de guvern.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi premierul Mihai Tudose ar fi trebuit să se întâlnească luni, de la ora 15:00, cu parlamentarii social-democraţi, în contextul anunţatelor măsuri fiscale, dar această întrevedere a fost anulată.

Înainte de această întâlnire, de la ora 13:00 va avea loc o reuniune de urgenţă a liderilor coaliţiei de guvernare PSD-ALDE la Vila Lac.

Este posibil ca Guvernul să paseze la Parlament modificările la Codul fiscal, aşa cum au făcut şi în cazul legilor justiţiei.