Președintele Klaus Iohannis va avea luni, ora 14:00, la Palatul Cotroceni, o ședință pe tema campaniei de vaccinare anti-COVID-19, Administrația Prezidențială anunțând că tema este abordată ca o problemă de securitate națională.

La întâlnire participă ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Klaus Iohannis anunța marți că, după elaborarea strategiei de vaccinare anti-COVID-19, care va fi făcută publică săptămâna aceasta, autoritățile încep organizarea propriu-zisă în vederea implementării eficiente a acestei strategii.

"Vaccinarea se va face etapizat și va începe cu anumite grupe de populație, stabilite pe criterii epidemiologice și medicale. Este vorba, într-o primă fază, de personalul medical, de cei aflați în grupele de risc, dar și de lucrătorii din sectoare esențiale precum educație, siguranță națională, transporturi, energie, furnizarea de apă și alimente", a mai spus președintele.

Citește și: Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare

De asemenea, au fost deja stabilite măsurile generale pentru organizarea vaccinării și care țin cont de condițiile specifice de stocare și transport necesare pentru fiecare produs în parte, dar și de aspecte speciale, precum echipele de vaccinare, locațiile unde se va desfășura procesul, precum și programarea populației.