Gabriela Crețu (PSD) a susținut, vineri, că există situații în care "simți" că Big Brother funcționează, ea apreciind, totodată, că există, "cu certitudine", și riscul ca datele personale să fie expuse și folosite.

Întrebată dacă se simte în siguranță când folosește internetul și dacă crede că datele sale personale sunt expuse, Gabriela Crețu a răspuns: "Siguranța este o problemă, trebuie apărată, dar nu trebuie exagerată niciodată. (...) Există acest risc, cu certitudine că există acest risc (ca datele să fie expuse, n.r), din acest motiv eu pun problema inclusiv a supravegherii pentru că dacă cineva are posibilitatea și colectează date, le poate și utiliza și niciodată nu știm în ce scop le va utiliza. Scopul poate să fie inocent sau nu”, relatează Mediafax.

Întrebată dacă s-a simțit vreodată supravegheată, Gabriela Crețu a precizat: "Vorbim despre ce simte fiecare...Cu certitudine, există situații în care simți că Big Brother funcționează. Nu cred că există persoană pe lumea asta să nu fi avut senzația”.

Președintele Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor din Cameră, deputatul USR Cătălin Drulă, a precizat că se simte în siguranță atunci când folosește internetul.

Întrebat dacă are senzația că este supravegheat, Drulă a spus: "În general încerc să evit orice teorie a conspirațiilor sau de paranoia. Îmi place să trăiesc un pic mai liber. Algoritmii de criptare sunt văzuți de zeci, sute de ori de matematicieni, cele mai strălucite minți în domeniu, sunt siguri. Că se poate compromite securitatea prin instalarea unui virus pe telefon, asta se poate întâmpla întotdeauna, dar eu prefer să trăiesc în afara teoriilor conspirației, cu capul sus, ca un om liber”.